Täyttävä tuorepuuro rahkasta ja marjoista

Tämä täyttävä tuorepuuro on ihanteellinen iltapala ja sopii hyvin tehtäväksi jo illalla valmiiksi aamua varten. Puurossa on runsaasti kuitua, erityisesti kauran hyvää beetaglukaania ja valtavasti vitamiineja kotimaisista marjoista. Banaani tuo puuroon makeutta. Rahka tekee puurosta täyttävää ja varmistaa kylläisyyden pitkäksi aikaa.

Tällä ohjeella saat 1-2 annosta nälkäisyydestäsi riippuen. Käytä kotimaisia marjoja, sillä niitä ei tarvitse kuumentaa ennen syömistä. Mikäli pakasteestasi löytyy kuitenkin ulkomaisia marjoja, lämmitä niitä ohjeen mukaisesti 5 min 90 asteessa ja anna jäähtyä ennen lisäämistä tehosekoittimeen.

Tuorepuuro, 1-2 annosta:
puolikas banaani
1dl pakastepuolukoita
1dl muita pakastemarjoja: mustikkaa, mansikkaa vadelmaa
1,5 dl maitorahkaa
1,5 dl kaurahiutaleita
2-3dl raikasta juomavettä
Koristeluun: pakaste- tai tuoreita marjoja

Laita ainekset tehosekoittimeen ja sekoita täydellä teholla, kunnes seos on tasaista. Puuro saa olla juoksevaa kun kaadat sen lautasille, sillä kaura sakenee nopeasti. Puuro ikäänkuin kylmäkypsyy ja huomaat eron etenkin yön aikana jääkaapissa olleessa puurossa. Ohjetta muuntelemalla saat tehtyä laajan variaation puuroja: käytä pelkästään mansikoita ja lisää valmiiseen puuroon esimerkiksi pähkinöiä, niin saat keveämmän makuisen ja herkullisen rapsahtelevan puuron. Käyttämällä herukoita saat ihanan kirpeän ja todellisen vitaamiinipommipuuron!

Kommentit

Suositut tekstit