10 päivää ilman sokeria ja vehnää - Miltäs nyt tuntuu?

Ensinnäkin: kymmenen päivää ilman sokeria ja vehnää on ihan helppo juttu toteuttaa, kun vain käyttää vähän ennakointia - kantaa sopivia välipaloja mukanaan - ja on sen verran kranttu, että osaa vaatia itselleen gluteenitonta. Ja toki joskus voi jopa olla ilman tarjoiluja ja tyytyä vain kahvin juontiin. Hätkähdyttävintä olikin huomata, miten kiinteästi vehnäiset ja sokeriset tarjottavat kuuluvat kulttuuriimme.

Toiseksi: terveysvaikutukset huomaa nopeasti. Tunsin itseni virkeämmäksi. Olen ehkä keventynyt hiukan, ainakaan ei tunnu siltä että vatsa pullottaisi ja housut uhkaavat käydä pieneksi. Nukuin paremmin ja heräsin virkeämpänä. Iltapäivällä en kaivannut suklaata tai kotimatkalla Snickers-patukkaa ”pienenä välipalana” - sehän on aivan tarpeetonta toimistotyöläiselle!

Kolmanneksi: kaupassakäynnistä tuli mielenkiintoisempaa. Jouduin pysähtymään miettimään millaista gluteenitonta pastaa hyllyiltä löytyy ja lukemaan leipien tuoteselosteita - tehdäkseni havainnon, että onpa monessa leivässä ainesosana vehnä, sokeri, siirappi ja mallas.

Opin että valintoja on helppo tehdä ja koin, että niillä on vaikutusta. Monessa sokeritonta ruokavaliota käsittelevässä jutussa kehutaan, miten iho paranee terveellisemmän ruoan myötä. Kasvoissa huomaan ehkä pientä eroa jo tämän kymmenen päivän tonton-dieetin jälkeen. Ainakin näyttää siltä, että leukalinja kaartuu hieman selkeämpää kuin ennen! :)

Kannattaa siis kokeilla. Itse aion jatkaa tällä tonton-tiellä, joustaen vain aivan pakollisista tilanteissa - kuten lasten leipomiseen edessä. Hyvää tonton-matkaa sinullekin!


 

Kommentit

Suositut tekstit